Telefoon Hellevoetsluis 0181 - 333 535Ridderkerk 0180 - 820 223

van Gastel en Bal

Over ons

In de herfst van 2000 achtten de oprichters van Van Gastel en Bal Advocaten, Michiel van Gastel en Brian Bal, de tijd rijp voor een andere kijk op de advocatuur. Afscheid nemend van het stoffige en statische imago, de afstand tussen cliënt en advocaat en een veelal formele vorm van contact, is gekozen voor een betrokken, laagdrempelige en vooral persoonlijke benadering. Deze visie besloten de oprichters uit te dragen middels het karakteristieke rode logo.

Aanvankelijk stond voor de oprichters centraal het bedienen van het Midden en Klein Bedrijf op vrijwel alle rechtsgebieden waar de ondernemer mee te maken zou kunnen krijgen, uitgezonderd strafrecht. Al snel bleek echter dat ook grotere ondernemingen en de particulier geïnteresseerd waren. Vanuit die gedachte is in de loop der jaren een team van specialisten gevormd, dat klein genoeg is om het persoonlijk te houden en groot genoeg om kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Voor elk rechtsgebied wordt nagestreefd om meerdere advocaten operationeel te hebben, teneinde continuïteit te kunnen waarborgen onder alle omstandigheden. Daarbij gebruik makend van enerzijds menselijke ondersteuning waar dit het best op zijn plaats is, maar anderzijds daarbij ook optimaal benuttend die technologische voorzieningen die uiteindelijk ervoor zorgen dat het kantoor meest efficiënt opereert en met de tijd mee kan.

De advocaten van Van Gastel en Bal treft u inmiddels als gevolg van de specialisaties aan door het hele land. Voor de particuliere praktijk ligt de nadruk meer rond de vestigingsgemeenten Hellevoetsluis en Ridderkerk, zoals Middelharnis, Stellendam, Ouddorp, Brielle, Westvoorne (Oostvoorne, Rockanje en Tinte), Bernisse, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Barendrecht, Heerjansdam en Zwijndrecht.

Het kantoor telt ook een faillissementssectie met twee curatoren die door de Rechtbank Rotterdam periodiek worden aangewezen om regionale faillissementen af te wikkelen ten behoeve van de schuldeisers. Een bron van ervaring waar ook de ondernemende cliënten van Van Gastel en Bal op kunnen steunen.

Ook al bestaat Van Gastel en Bal Advocaten sedert 2000, het merendeel van haar advocaten steunen op aanzienlijk langere praktijkervaring. Deze ervaring werd opgedaan bij andere kantoren in de regio, voordat werd besloten de krachten te bundelen. De thans aanwezige ervaring strekt zich uit over rechtsgebieden als:
- ondernemingsrecht;
- contractenrecht en algemene voorwaarden;
- insolventie- / faillissementsrecht;
- arbeidsrecht;
- incasso's;
- huurrecht;
- verbintenissenrecht;
- administratief recht (overheid en vergunningen);
- erfrecht;
- scheiding (samen of alleen);
- beëindiging geregistreerd partnerschap (samen of alleen);
- mediation in familierecht;
- wijziging van alimentatie;
- geschillen rond gezag.
Indien u op een van deze gebieden eens telefonisch overleg wenst met een advocaat, dan kunt u onder de rubriek waar de advocaten beschreven zijn lezen wie welk rechtsgebied bedient.

Daar waar nodig werkt Van Gastel en Bal Advocaten samen met andere deskundigen. In het netwerk van Van Gastel en Bal Advocaten treft u aan organisatiedeskundigen, belastingdeskundigen, pensioendeskundigen, P&O deskundigen en coaches. In overleg met u worden zij - indien wenselijk - ingeschakeld. Door de jarenlange samenwerking kunt u ook hier rekenen op de hoge kwaliteit van dienstverlening die cliënten van Van Gastel en Bal Advocaten gewend zijn.

Juridische conflicten kunnen financieel, functioneel maar vooral ook emotioneel ingrijpend zijn. Om die reden heeft Van Gastel en Bal Advocaten zich in de loop der jaren steeds meer gericht op preventie door advisering en ondersteuning vooraf. Voorkomen is immers beter dan genezen. Noodzakelijk daarvoor is echter wel dat u Van Gastel en Bal tijdig in de gelegenheid stelt om uw zaken juridisch op orde te krijgen. Schroom daarom niet om bij eventuele vragen vrijblijvend telefonisch bij ons te informeren! U kunt daarvoor zowel bij de vestiging in Hellevoetsluis als Ridderkerk terecht.

Mocht het leed reeds zijn geschied en u inmiddels worden geconfronteerd met procedures, dan hoeft dat voor u nog geen onoverkomelijke problemen op te leveren. Met de juiste bijstand kunt u de eigen belangen naar behoren laten behartigen en wellicht de rechtsgang in uw voordeel beslechten. De advocaten van Van Gastel en Bal komen ook in geval er moet worden geprocedeerd graag voor uw belangen op bij de rechter. Zij zullen zich tot het uiterste inspannen om de veelal met procedures gepaard gaande zorg en spanning van u over te nemen.