Telefoon Hellevoetsluis 0181 - 333 535Ridderkerk 0180 - 820 223

van Gastel en Bal

Contractenrecht en algemene voorwaarden

Ondernemen geschiedt - niet zelden omwille van tijd - veelal in goed vertrouwen. Vertrouwen dat, zolang het niet wordt geschaad, leidt tot prettig zaken doen. Gevolg: er wordt weinig tijd gestoken in het bijhouden van een behoorlijk dossier. Echter, wanneer vertrouwen wordt beschaamd, dan dient u te kunnen terugvallen op een vangnet om uw schade te kunnen beperken of zelfs voorkomen.

Dat vangnet vindt u zonder meer in goed geredigeerde Algemene Voorwaarden, correspondentie en contracten. Het vangnet wordt veelal aangesproken door het inschakelen van de rechterlijke macht, welke alleen in uw voordeel zal beslissen, wanneer u uw stellingen kunt bewijzen middels bovengenoemde stukken en bijvoorbeeld getuigen en deskundigen.

Van Gastel en Bal Advocaten heeft inmiddels jarenlange praktijkervaring opgedaan in het bijstaan van ondernemers om een behoorlijke middenweg te vinden tussen enerzijds het schriftelijk bevestigen van elke ontwikkeling en anderzijds het geheel leunen op onderling vertrouwen.

Door behoorlijke Algemene Voorwaarden, die in rechte stand houden, wordt reeds veel onzekerheid voor u weggenomen. Van Gastel en Bal Advocaten kan u zonder meer adviseren bij het tot stand brengen daarvan, dan wel uw bestaande voorwaarden toetsen. Voorts is het raadzaam uw zakelijke contracten uiterst zorgvuldig te redigeren. Tegenstrijdigheden en dubbelzinnigheden zijn in dit verband funest en dienen absoluut te worden vermeden. Ook bij de redactie van contracten vindt u in Van Gastel en Bal Advocaten een betrouwbare steun en toeverlaat.

Tenslotte is Van Gastel en Bal Advocaten als geen ander in staat om u te begeleiden bij het samenstellen van uw vangnet in de vorm van dossieropbouw. Wanneer dient schriftelijk te worden bevestigd? Wanneer is het raadzaam niet alleen in gesprek te gaan met een handelspartner? Wie is als getuige bij te voeren gesprekken te prefereren?

Mogelijk dat u bij het lezen van dit onderdeel van mening bent dat u deze bijstand niet nodig heeft. Uw relaties zijn immers betrouwbaar. Houd dan wel in het achterhoofd dat er u velen zijn voorgegaan met dezelfde gedachte die uiteindelijk toch zijn teleurgesteld, met alle financiële gevolgen van dien. Voorkomen is beter dan genezen! Twijfelt u of het bovenstaande wel op u van toepassing is, dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen voor vrijblijvend telefonisch overleg.